ЗАПЕЧЕНИ МЛИНЦИ СА ЋУРЕТИНОМ: Савршенство укуса чак и за избирљиве

Новости онлине

16. 04. 2025. у 07:00

Ћуретина са млинцима је укусан и заситан ручак који можете спремати на више начина - са куповним или домаћим млинцима, са једном или више врста павлаке, а сваки је подједнако укусан.

ЗАПЕЧЕНИ МЛИНЦИ СА ЋУРЕТИНОМ: Савршенство укуса чак и за избирљиве

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г ћурећег филеа
  • 500 г млинаца
  • 550 мл пилећег или ћурећег бујона
  • пола коцке за супу
  • кисела павлака
  • 200 г ренданог качкаваља
  • 500 мл неутралне павлаке за кување
  • свеже самлевени бибер 
  • со
  • уље

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Шницле измасирајте прстима, па их по потреби излупајте чекићем, посолите и побиберите. Пржите шницле са обе стране по пар минута, па их исеците по ширини на траке. Пустите бујон да прокључа, па додајте пола коцке за супу. Изломите млинце на мање комаде. Бујон сипајте у већу шерпу, па додајте половину млинаца. Извадите и поновите поступак са преосталим млинцима. Помешајте павлаке за кување. На дно ватросталне посуде сипајте мало уља па млинце, умућену павлаку, мало сечног меса, павлаку, млинце, павлаку. Изрендајте 150 г качкаваља. Пеците млинце 20 минута до пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Извадите из рерне и поспите остатком качкаваља. Пријатно!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Нико не може да верује шта су урадиле синхроне пливачице из Украјине после освајања медаља (ВИДЕО)