ПАПРИКАШ СА ОСЛИЋЕМ И КРОМПИРОМ: Овај ручак обожавају и они који не посте

Новости онлине

14. 04. 2025. у 10:00

Паприкаш са ослићем и кромпиром идеалан је за пост на уљу и право јело на кашику.

ПАПРИКАШ СА ОСЛИЋЕМ И КРОМПИРОМ: Овај ручак обожавају и они који не посте

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 40 г путера
  • 2 кашичице уља
  • 60 г сланине, ситно исецкане на коцкице
  • 1 велики лук, ситно исечен на коцкице
  • 1 чен белог лука, врло ситно исецкан
  • 350 г младог кромпира, пресеченог на пола
  • 80 мл парадајз пасте
  • 500 г филета ослића, исеченог на комадиће
  • исецкан свеж першун за украс
  • насецкана зелена љутика за украшавање

Припрема:

Како бисте направили овај паприкаш, прво ставите путер и маслиново уље у велики тигањ на лаганој ватри. Када се путер отопи, додајте сланину и пржите 5 минута, односно док не омекша. Додајте лук и лагано пржите око 20 минута, или док добро не омекша. Додајте бели лук и пржите 2-3 минута, док не замирише, затим додајте кромпир, парадајз пасту и 250 мл воде.

Повећајте ватру на средњу и доведите до кључања, а затим смањите и кувајте поклопљено 15-20 минута, док кромпир не буде тек скуван. Додајте рибу и кувајте поклопљено још 10-15 минута, док се не скува. Скините поклопац последњих 5 минута ако има превише соса. Зачините по укусу сољу и свеже млевеним црним бибером. Украсите першуном и нарезаном љутиком и сервирајте са хрскавим хлебом.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

НАЈВАЖНИЈИ ОБИЧАЈИ ЗА ВАСКРС: Ево шта треба да урадите за добробит целе породице