ЈЕЛО КОЈЕ МОРАТЕ ПРОБАТИ: Гулаш од говедине и цвекле

Новости онлине

16. 04. 2025. у 13:00

Комбиновањем разног поврћа, зачина и меса добија се посебан укус који се не заборавља.

ЈЕЛО КОЈЕ МОРАТЕ ПРОБАТИ: Гулаш од говедине и цвекле

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г цвекле
  • 1 кг говеђег печења
  • 1 кашика уља
  • 3 кашике интегралног пшеничног брашна
  • 475 г сецканог лука
  • 80 г сецкане паприке
  • 240 г сецкане шаргарепе
  • 120 г сецканог целера
  • 400 г танко нарезаног младог лука
  • 240 г парадајз соса
  • 480 мл воде
  • 480 мл сувог вина
  • 1 ½ кашичица соли
  • 1 кашичица бибера
  • ½ кашичице паприке
  • ½ кашичице мајчине душице
  • 1 ½ кашичица оригана
  • 2 кашичице босиљка

Припрема:

Како бисте направили гулаш, прво испеците цвеклу. Загрејте рерну на 176 степени Ц. Оперите цвеклу и пробушите пар рупа у њој. Убаците је у ватросталну тепсију и прелијте танким слојем воде. Поклопите алуминијумском фолијом и пеците у рерни.

Након што цвекла замирише, извадите је из рерне и једну избушите ножем. Ако нож лако продре, готово је. Ако не, по потреби додајте мало воде у посуду, добро их поклопите и вратите у рерну, па проверите за 15 минута. Обично је потребно 1-2 сата у зависности од величине цвекле.

Када је печена, извадите је из рерне, охладите и ољуштите. Исецкајте је на коцке. Затим исеците говедину на коцке и осушите папирним убрусима. Загрејте 1 кашику уља у тигању. Када је врело додајте један комад меса у тигањ. Требало би да цврчи. Убаците преостале комаде меса и пржите. Када доња страна постане тамно смеђа, окрените. Када испржите ставите на страну.

Направите запршку тако што ћете да помешате 3 кашике интегралног пшеничног брашна у суви тигањ. Загрејте га на ниској температури. Када осетите мирис прженог брашна, промешајте. Када постане мало тамнији од путера од кикирикија, склоните га са ватре. У тигању у коме сте пржили месо испржите шаргарепу, паприку, црни лук, целер и млади лук. Када поврће омекша додајте парадајз сос, 3 кашике запршке, воду, суво вино, со, бибер, црвену паприку, мајчину душицу и босиљак, као и месо.

Пустите да проври, смањите на лагану ватри и поклопите. Пустите да се крчка 2 сата. Мешајте отприлике сваких 20 минута. Требало би да се згусне. Ако постане превише густо, додајте воду. Ако је након 2 сата превише ретко, скините поклопац и динстајте до жељене густине. Када сос буде жељене густине додајте цвеклу и промешајте. Пријатно!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

Суноко организовао традиционални Дан поља шећерне репе