ДЕКОРАТИВНО И УКУСНО: Ролат од меса са јајима, ни највећи гурмани му неће одолети
Укусан, сочан и декоративан — овај ролат је прави хит на трпези, посебно после Ускрса и "гомиле" скуваних јаја.

Foto: Shutterstock
И ето како да се она искористе, а да добијемо сочни оброк. Идеалан је и топао и хладан, а савршено се слаже са сезонском салатом или кромпиром.
Састојци:
- 450 г спанаћа
- 5 јаја
- 600 г млевеног меса
- Свеж першун (по укусу)
- 75 г ренданог пармезана + додатно за посипање
- Со по укусу
- 80 г презли
Припрема:
Спанаћ кувајте у кључалој води 5 минута. Затим га оцедите и оставите да се охлади. Четири јајета ставите у кључалу воду и кувајте око 10 минута, затим их ољуштите.
У већој посуди помешајте млевено месо са једним сировим јајетом, ситно сецканим першуном, пармезаном, сољу и презлама док не добијете компактну смесу. На папиру за печење распоредите месо и обликујте правоугаоник рукама. Преко меса распоредите скуван и оцеђен спанаћ, поспите пармезаном, па дуж једне дуже ивице поређајте кувана јаја.
Помоћу папира пажљиво увијте ролат и пребаците га заједно са папиром на плех. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута. Оставите да се прохлади па сеците на колутове и послужите.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МУСАКА СА ПАТЛИЏАНОМ И ШАМПИЊОНАМА: Савршено сочна, препуна соса и идеална за ручак
13. 04. 2025. у 08:30

ПОХОВАНИ РОЛАТ ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Укусан оброк којем нећете одолети
11. 04. 2025. у 16:00

РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН ЛАГАНИ ОБРОК: Паста примавера, осваја на први залогај
05. 04. 2025. у 10:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)