ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ГОВЕЂИ ПИЛАВ: Сочно и окрепљујуће јело које се припрема брзински

Новости онлине

21. 04. 2025. у 16:00

Овај пилав је права гозба у једном тигању – мирисан, богат, сладуњав од шаргарепе и сувог грожђа, а пуног укуса захваљујући зачинима и сочној говедини. Савршен за све који воле оријенталну ноту у домаћем оброку.

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ГОВЕЂИ ПИЛАВ: Сочно и окрепљујуће јело које се припрема брзински

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг говедине (без костију, у коцкама)
  • 600 г пиринча 
  • 250 г додатног пиринча (за завршни слој)
  • 400 г шаргарепе (исечене на штапиће)
  • 80 г сувог грожђа
  • 1 равна кашика зачина за пилав
  • 1/3 кашичице кумина
  • Со, бибер по укусу
  • Уље за пржење
  • Вода (по потреби, да прекрије састојке)

Припрема:

У дубљем тигању загрејте мало уља и пропржите коцке говедине док не добију боју. Посолите и побиберите. Убаците шаргарепу и динстајте уз повремено мешање 5–10 минута, док мало омекша. Додајте суво грожђе, зачин за пилав и кумин. Промешај да се све сједини. Додајте 600 г претходно опраног пиринча преко меса и поврћа, без мешања. Налијте топлу воду тако да пређе пиринач за око 2 цм. Поклопите и кувајте на тихој ватри око 30 минута, док пиринач упије течност.

Након што први слој омекша, додајте још 250 г опраног пиринча преко и налијте још мало воде ако треба. Наставите да кувате док и горњи слој не омекша.

Када је све готово, пажљиво окрените пилав из тигања на велики тањир да се сви слојеви лепо виде.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!