КАСЕРОЛА ОД ПИЛЕТИНЕ И СПАНАЋА: Одличан рецепт за данашњи ручак

Новости онлине

24. 04. 2025. у 08:30

Касерола од пилетине и спанаћа, запечена у белом сосу је савршен оброк за породицу, препун различитих укуса и корисних намирница.

КАСЕРОЛА ОД ПИЛЕТИНЕ И СПАНАЋА: Одличан рецепт за данашњи ручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кашике путера
  • 200 г сецканог црног лука
  • 6 средњих ченова белог лука, танко исечених
  • 2 кашичице мешавине сувих зачина по жељи
  • ¼ кашичице млевене црвене паприке
  • 1 ¾ кашичице соли
  • 3 кашике брашна
  • 600 мл пуномасног млека
  • 120 г крем сира
  • 950 г исецкане печене пилетине
  • 700 г куваног белог пиринча
  • 280 г смрзнутог сецканог спанаћа, одмрзнутог и осушеног
  • 2 кашике свежег лимуновог сока
  • 1 кашичица лимунове коре
  • 230 г моцарела сира, исецканог
  • 60 г ренданог пармезана

Припрема:

Како бисте направили касеролу од пилетине и спанаћа, прво загрејте рерну на 175 степени Ц и поставите сталак у горњи део рерне. Премажите посуду за печење уљем.

Отопите путер у великом тигању на средњој ватри. Додајте лук, бели лук, суве зачине, млевену црвену паприку и ¾ кашичице соли, па пржите често мешајући, док лук не омекша и постане провидан, око 4 минута. Умешајте брашно и пржите непрестано мешајући, 1 минут.

Постепено додајте млеко и кувајте уз стално мешање док се мало не згусне, око 3 минута. Додајте крем сир и преосталу 1 кашичицу соли и наставите да кувате док се не сједини. Скините са ватре и умешајте исецкану пилетину, кувани пиринач, спанаћ, лимунов сок и лимунову корицу, док се потпуно не сједине.

Пребаците смесу у припремљену посуду за печење и распоредите у равномерном слоју. Поспите равномерно моцарелом и пармезаном. Пеците у загрејаној рерни док се сир не отопи, око 15 минута. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.

23. 04. 2025. у 16:24

Коментари (0)

НАЈВЕЋИ БОНУС ЗА ОНЛИНЕ КЛАЂЕЊЕ - САСТАВИ ТИКЕТ БЕСПЛАТНО