КАСЕРОЛА ОД ПИЛЕТИНЕ И СПАНАЋА: Одличан рецепт за данашњи ручак
Касерола од пилетине и спанаћа, запечена у белом сосу је савршен оброк за породицу, препун различитих укуса и корисних намирница.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кашике путера
- 200 г сецканог црног лука
- 6 средњих ченова белог лука, танко исечених
- 2 кашичице мешавине сувих зачина по жељи
- ¼ кашичице млевене црвене паприке
- 1 ¾ кашичице соли
- 3 кашике брашна
- 600 мл пуномасног млека
- 120 г крем сира
- 950 г исецкане печене пилетине
- 700 г куваног белог пиринча
- 280 г смрзнутог сецканог спанаћа, одмрзнутог и осушеног
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- 1 кашичица лимунове коре
- 230 г моцарела сира, исецканог
- 60 г ренданог пармезана
Припрема:
Како бисте направили касеролу од пилетине и спанаћа, прво загрејте рерну на 175 степени Ц и поставите сталак у горњи део рерне. Премажите посуду за печење уљем.
Отопите путер у великом тигању на средњој ватри. Додајте лук, бели лук, суве зачине, млевену црвену паприку и ¾ кашичице соли, па пржите често мешајући, док лук не омекша и постане провидан, око 4 минута. Умешајте брашно и пржите непрестано мешајући, 1 минут.
Постепено додајте млеко и кувајте уз стално мешање док се мало не згусне, око 3 минута. Додајте крем сир и преосталу 1 кашичицу соли и наставите да кувате док се не сједини. Скините са ватре и умешајте исецкану пилетину, кувани пиринач, спанаћ, лимунов сок и лимунову корицу, док се потпуно не сједине.
Пребаците смесу у припремљену посуду за печење и распоредите у равномерном слоју. Поспите равномерно моцарелом и пармезаном. Пеците у загрејаној рерни док се сир не отопи, око 15 минута. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)