КО БИ РЕКАО ДА ЈЕ СА ПЕЧУРКАМА: Бургер без меса, сочан и неодољивог укуса

Бојана Јовановић

26. 04. 2025. у 10:00

Мало љуткаст и много укусан, овај бургер је одлична замена за "прави", када вам досади месо.

КО БИ РЕКАО ДА ЈЕ СА ПЕЧУРКАМА: Бургер без меса, сочан и неодољивог укуса

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 4 велике печурке

- средње велика главица лука

- 2 беланцета

- бибер

- соја сос

- презле

- маслиново уље

- пола мале чили папричице

- кајзерице

Припрема:

Печурке и лук уситните заједно у сецку тако да добијете фину, хомогену смесу. Затим додајте беланца, бибер, соја сос, ситно сецкану чили папричицу и маслиново уље па добро промешајте (можете и рукама). Тако добијеној смеси додајте онолико презли колико је потребно да се од ње могу обликовати бургери. Рукама формирајте бургере и сложите их у плех, обложен пек папиром. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, 30–ак минута па послужите на половини кајзерице, уз салату по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

УЖАС: Српски фудбалер девет месеци без плате, заплакао пред камерама, огласило се и министарство (ВИДЕО)