САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром

Новости онлине

03. 05. 2025. у 09:00

Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром одлични су за пролећни лагани ручак.

САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром

Фото Shutterstock

Састојци:

2 велике тиквице

маслиново уље
500 г млевеног пилећег меса
500 г парадајз соса
свеж или замрзнут першун
2 чена белог лука, врло ситно исецкана
1 велики црни лук, ситно исецкан
качкаваљ
со и бибер по укусу

Рецепт за чамце од тиквица пуњене пилетином и сиром:

Како бисте припремили тиквице на овај начин, прво загрејте рерну на 190° Ц. Припремите чамце од тиквица. Одсеците ивице тиквица и преполовите их по дужини. Кашиком издубите месо из средине. Исецкајте издубљено месо и оставите са стране.

Дно велике посуде за печење напуните танким слојем парадајз соса. Припремите фил, тако што ћете да загрејте неколико кашика маслиновог уља на средњој ватри и додајте ситно исецкани бели лук, сецкани црни лук и першун. Пржите неколико минута. Додајте млевено пилеће месо, месо тиквица, со и бибер и пржите на средњој ватри око 5 минута или док пилетина не буде потпуно испржена.

Затим додајте додајте парадајз сос. Добро промешајте, пробајте и додајте још соли и бибера по жељи. Напуните чамце од тиквица смесом од пилетине и поређајте их у посуду за печење. Покријте их алуминијумском фолијом и пеците око 30 минута. Нарендајте качкаваљ и пеците непокривено још 5-10 минута, док се сир не отопи и не формира лепу корицу.

(ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља