БРАНЦИН ИЗ РЕРНЕ: Медитеран на вашем тањиру

Milena Tomasevic

03. 08. 2025. у 08:00

Бранцин из рерне је класик медитеранске кухиње – лаган, ароматичан и пун укуса мора. Уз неколико свежих састојака и минималну припрему, добијате здрав и елегантан оброк који ће задовољити и најпрефињенија непца.

БРАНЦИН ИЗ РЕРНЕ: Медитеран на вашем тањиру

ФОТО: Novosti

Бранцин из рерне са белим луком, лимуном и рузмарином

Састојци (за 2 особе):

2 свежа бранцина 

2–3 чена белог лука 

1 свежи лимун (пола на кришке, пола за цеђење)

2 гранчице свежег рузмарина (или 1 кашичица сушеног)

Шака свежег першуна (ситно сечен)

4–5 кашика маслиновог уља

Со и бибер по укусу

Припрема:

Загрејте рерну на 200°C.

Бранцине оперите, посолите и побиберите споља и изнутра.

Унутар сваке рибе ставите неколико кришки белог лука, кришке лимуна, гранчицу рузмарина и мало сеченог першуна.

Рибу ставите у плех обложен папиром за печење. Премажите је маслиновим уљем, па прелите соком од пола лимуна.

По жељи, око рибе распоредите још лимунових кришки или неколико маслина/чери парадајза ради ароме и изгледа.

Печете 20–25 минута, док кожа не постане благо хрскава, а месо мекано и сочно.

Савет:
Послужите уз кувани кромпир,  поврће или свежу салату.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

НЕ ЖЕЛИМ ДА ПРИЧАМ О ТОМЕ - КАД МИ ЈЕ ТЕШКО, ОДЕМ ДА СЕ ИПОВЕДИМ: Јово бежао из Крајине, 12 дана провео у колони Олује