КРОМПИР СА РАСТОПЉЕНИМ СИРОМ И ЗАЧИНИМА: Рецепт за тигањ пун укуса
Једноставан рецепт за укусан оброк – кромпир у тигању, зачини и растопљени сир. Брзо се спрема, мирише на медитеран, а савршен је за ручак или вечеру.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 800 гр кромпира
- 2 парадајза
- 150 г ренданог сира
- 1 кашика путера
- 2 кашике маслиновог уља
- 3 чена белог лука
- ½ везе свежег першуна
- 1 кашичица црвене паприке
- 1 кашичица рузмарина
- 1 кашичица тимијана
- ½ кашичице црног бибера
- со по укусу
- мајонез
Припрема
Кромпир ољуштите, исеците на средње коцке и кратко обарите. Оцедите и оставите са стране. У тигању загрејте путер и маслиново уље. Додајте ситно исецкан бели лук и кратко пропржите, тек да замирише. Убаците зачине – паприку, рузмарин, тимијан и бибер – и промешајте неколико секунди. Додајте полукувани кромпир и добро га пропржите у зачинима. Сипајте исецкан парадајз, промешајте и поклопите. Кувајте 5–6 минута на средњој ватри. Посолите и умешајте свеж сецкани першун. Површину кромпира посипајте ренданим сиром, поклопите и оставите 3–5 минута да се сир лепо растопи.
Служите топло, уз кашику мајонеза за освежавајући контраст.
Пријатно!
СВЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО, РАКЕТА "ОРЕШНИК" СТИЖЕ У ОВУ ЗЕМЉУ: "Никоме не претимо, ово је одговор на ескалацију у региону"
РУСКИ ракетни систем "Орешник" биће стављен у борбену готовост у Белорусији у децембру ове године, саопштила је портпаролка председника Белорусије Александра Лукашенка, Наталија Ејсмонт.
28. 10. 2025. у 19:57
ВУЧИЋ О ПОРУЦИ ИЗ АМЕРИКЕ И НИС-У: Е баш вам хвала, драги партнери, поруку смо разумели одавно
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је о притисцима Сједињених Америчких Држава на Србију да се у потпуности елиминише руско већинско власништво у Нафтној индустрији Србије (НИС).
28. 10. 2025. у 18:18
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)