КИШ СА ПИРЕ КРОМПИРОМ: Рецепт за савршену вечеру
Уместо традиционалног теста, овај киш има подлогу од кромпира, што га чини и заситнијим и необичним. Лаган за припрему, а богат укусом – савршен за ручак или вечеру уз свежу салату.
ФОТО: Novosti
- 6–8 печених кромпира (куваних у љусци, благо охлађених)
- 200 гр беби спанаћа
- 1 млади лук
- 1 чен белог лука
- 200 мл павлаке
- 100 гр крем сира са зачинима
- 4 јаја
- 200 гр фета сира
- 100 гр ренданог сира
- со, бибер
Зачини по укусу: паприка, бели лук у праху, мушкатни орашчић, рузмарин, тимијан, оригано, влашац
Припрема
Подлога од кромпира
Кромпир ставити у подмазан плех и притиснути чашом или кашиком да прекрије дно. Поспути сољу и одабраним зачинима.
Надев од спанаћа
Спанаћ опрати, оцедити и исецкати. На мало маслиновог уља пропржити спанаћ са сецканим младим луком и белим луком. Поново добро оцедити.
Смеса од јаја и павлаке
Умутити павлаку, јаја, крем сир и зачине у глатку масу.
Слагање киша
На подлогу од кромпира распоредити спанаћ и измрвљену фету. Прелити смесом од јаја и павлаке. Поспути ренданим сиром.
Печење
Пећи на 210 °C (425 °F) 30–40 минута, док се не стегне и добије златну боју.
Савети
Послужити уз свежу зелену салату.
Пријатно!
СВЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО, РАКЕТА "ОРЕШНИК" СТИЖЕ У ОВУ ЗЕМЉУ: "Никоме не претимо, ово је одговор на ескалацију у региону"
РУСКИ ракетни систем "Орешник" биће стављен у борбену готовост у Белорусији у децембру ове године, саопштила је портпаролка председника Белорусије Александра Лукашенка, Наталија Ејсмонт.
28. 10. 2025. у 19:57
ВУЧИЋ О ПОРУЦИ ИЗ АМЕРИКЕ И НИС-У: Е баш вам хвала, драги партнери, поруку смо разумели одавно
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је о притисцима Сједињених Америчких Држава на Србију да се у потпуности елиминише руско већинско власништво у Нафтној индустрији Србије (НИС).
28. 10. 2025. у 18:18
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)