ФИЛЕ РИБЕ КАПРЕЗЕ: Медитерански укус на вашем тањиру

Milena Tomasevic

19. 09. 2025. у 12:09

Филе рибе Капрезе је савршен спој здравог и финог оброка – рибљи филе обогаћен парадајзом, моцарелом, пињолама и пестом, печен у рерни тако да задржи сочност и пун укус.

ФИЛЕ РИБЕ КАПРЕЗЕ: Медитерански укус на вашем тањиру

ФОТО: Novosti

Састојци

  • 2 филета рибе (бранцин, бакалар или ослић)
  • маслиново уље
  • со и црни бибер
  • 1 парадајз
  • 125 гр моцарела сира
  • 2 кашике пињола
  • 1 кашика зеленог песта
  • лимунов сок (по жељи)

Припрема:

Филете рибе маринирати са мало соли, бибера, маслиновог уља и лимуновог сока. Поређати у тигањ и ставити у загрејану рерну на 180 °C око 7 минута. У међувремену, исецкати парадајз и моцарелу на танке кришке. Извадити рибу из рерне и на филете поређати кришке парадајза и моцареле.Посути пињолама и капнути песто преко сваког филета.Вратити у рерну и пећи још 10–12 минута.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДАН МИРА И МЕЂУСОБНОГ УВАЖАВАЊА: Шта православци треба да ураде за католички Божић?