БАКАЛАР ИЗ РЕРНЕ СА ЧЕРИЈЕМ И ТИМИЈАНОМ: Лагано медитеранско јело за сваки дан
Свежи парадајз, мирисни тимијан и нежно месо бакалара спајају се у овом једноставном рецепту који доноси море на ваш сто. За мање од пола сата добијате здрав и укусан ручак или вечеру.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 400 гр филета бакалара
- 10-ак чери парадајза
- 5 гр свежег тимијана
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 чена белог лука
- со и бибер по укусу
Припрема
Загрејте рерну на 200 °C. У плех ставите чери парадајз, мало тимијана и белог лука. Посолите и побиберите бакалар, положите га преко парадајза, па прекријте остатком састојака. Попрскајте маслиновим уљем и пеците 20–25 минута, док риба не постане сочна и лако се листа.
Пријатно!
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)