ПЕЧЕНА ЦРВЕНА ПАПРИКА ИЗ РЕРНЕ: Лагани посни ручак

Milena Tomasevic

25. 09. 2025. у 14:00

Ако тражите укусан, брз и потпуно посни оброк, печена црвена паприка је право решење. Слатка и ароматична, лако се припрема, не захтева много састојака и савршено се слаже уз домаћи хлеб или било коју житарицу.

ПЕЧЕНА ЦРВЕНА ПАПРИКА ИЗ РЕРНЕ: Лагани посни ручак

ФОТО: Novosti

Састојци

  • црвена паприка (количина по жељи)
  • со и бибер
  • мало уља
  • неколико коцкица маргарина

Припрема

Паприке добро оперите и ставите целе у плех. Пеците у рерни загрејаној на 200 °Ц док не порумене с једне стране, затим их окрените и пеците још неколико минута. Печене паприке пребаците у чинију и поклопите или прекријте кесом како би се напариле – тако ће се лакше љуштити. Огулите им кожицу и исеците на тракице. На тигању загрејте мало уља, додајте паприку, посолите, побиберите и кратко пропржите да омекша.Пред сам крај убаците неколико коцкица маргарина, промешајте и склоните са рингле.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

Техноманија и Никола Симић – Нова Енергија која помера границе