РЕЗАНЦИ СА ПОВРЋЕМ И ТОФУОМ: Укусна азијска инспирација
Брзо, лако и пуно укуса – ово јело доноси дух источне кухиње у ваш дом. Комбинација еластичних пиринчаних резанаца, хрскавог поврћа и тофуа у богатом, слатко-сланом сосу чини савршен оброк за ручак или лагану вечеру.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 200 гр пиринчаних резанаца (нпр. тракасти)
- 250 гр тофуа (обичног или димљеног)
- 1 шаргарепа (исечена на танке тракице)
- 1 црвена паприка
- 100 гр грашка
- шака зеленог пасуља
- 1 мала тиквица
- 2 кашике уља (сусамово или уље од уљане репице)
За сос:
- 4 кашике соја соса
- 2 кашике хоисин соса (или теријаки)
- 1 кашика шећера или меда
- 1 кашичица кромпировог скроба (раствореног у 2 кашике воде)
- 1 чен белог лука (пресечен)
- 1 цм свежег ђумбира (рендан)
Припрема:
Резанци: Скувајте према упутству са паковања, оцедите и оставите са стране.
Тофу: Исеците на коцкице и испеците у тигању или воку док не добије златну боју. Извадите и одложите.
Поврће: У истом тигању кратко пропржите поврће – прво шаргарепу и зелени пасуљ, затим додајте паприку, тиквицу и грашак. Поврће треба да остане благо хрскаво.
Сос: Помешајте све састојке у посуди и додајте у тигањ. Кувајте док се сос не згусне.
Комбинација: У тигањ додајте резанце и тофу, добро промешајте и држите на ватри још 2–3 минута да се укуси споје.
Уживајте!
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)