ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Мирисан, сочан и лак за припрему!

Milena Tomasevic

16. 12. 2025. у 14:21

МИРИСАН, сочан и лак за припрему, пилећи гулаш је савршен избор када желите топло, конкретно јело које прија целој породици. Комбинација нежне пилетине, паприка и кромпира у богатом сосу доноси пун укус домаће кухиње.

ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Мирисан, сочан и лак за припрему!

ФОТО: Novosti

Састојци:

За гулаш:
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 500 гр пилећих прса или бутина без костију, исечених на коцкице 
  • со и бибер по укусу 
  • 1 кашичица димљене паприке
  • чили папричица или чили прах – по жељи 
  • 1/2 кашичице млевеног кима
  • 1/2 кашичице куркуме
  • 3 чена белог лука, ситно сецкана 
  • 1 велики црни лук, исечен 
  • 1 свежа чили папричица – опционо, за љућу варијанту
  • 1 зелена паприка, сецкана
  • 200 гр ољуштеног кромпира 
  • 250 мл (1 шоља) пилећег бујона или воде
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • сок од 1/2 лимуна 
  • сецкани першун за крај 

За пиринач:

  • 200 гр басмати или јасмин пиринча
  • со по укусу
  • 1 кашика сецканог свежег першуна

Припрема:

Кувајте кромпир у кључалој води око 10 минута, док благо не омекша. Оцедите и оставите са стране.

Пиринач добро оперите и скувајте у сланој води према упутству. Када је готов, растресите виљушком и умешајте першун.

Загрејте уље у већем тигању. Пилетину зачините сољу, бибером, димљеном паприком, кимом и куркумом. Ако желите љуто, додајте и чили у овој фази. Пржите 5–6 минута док месо не добије лепу боју.

Додајте црни и бели лук, паприке и чили папричицу (ако користите). Динстајте 3–4 минута док не омекшају.

Умешајте парадајз пире и лимунов сок, затим додајте кромпир и бујон. Поклопите и кувајте 15–20 минута на умереној ватри, док се сос благо не згусне.

Додатно зачините по укусу. Служите топло уз пиринач са зачинским биљем и поспите свежим першуном.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Синови и кћери нације, спремите се за БОРБУ, Руска тврда МОЋ расте! Генерал упутио алармантно упозорење

"Синови и кћери нације, спремите се за БОРБУ, Руска тврда МОЋ расте!" Генерал упутио алармантно упозорење

РИЗИК да би Русија могла да нападне Велику Британију расте, а "синови и кћери" нације морају бити спремни за борбу, рекао је командант британских оружаних снага.

16. 12. 2025. у 11:42

Коментари (0)

У ПОНОЋ ЋУ ПОЉУБИТИ ДРАШКА СТАНИВУКОВИЋА: Беквалчева бацила око на градоначелника Бања Луке (ФОТО)