ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Једноставна пропрема за посан ручак

Андријана Нешић

13. 01. 2023. у 15:06

У воду ставите очишћену рибу и ловоров лист. Кад се добро скува, проспите воду и оставите да се прохлади. У литар воде сипајте додатак за рибљу чорбу, биљни зачин и млевени бибер, па оставите са стране.

ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Једноставна пропрема за посан ручак

Foto: Shutterstock

Повремено мешајте да се не би створиле грудвице. На мало уља продинстајте исецкани црни лук, за то време изрендајте шаргарепу, целер, першун и пашканат, све састојке додајте у динстани лук, па наставите да динстате уз повремено доливање воде.

У поврће додајте скувану рибу и динстајте заједно још 10 минута. На крају, сипајте 4 литре воде и растворен додатак за рибљу чорбу. Прокувајте на јачој температури, а кад проври смањите ватру и кувајте још неко време.

Потребно је:

  • 700-800 г ослића
  • 2-3 листа ловора
  • мало уља
  • 2-3 главице црног лука
  • шаргарепа
  • першун
  • целер
  • пашканат
  • две кесице додатка за рибљу чорбу
  • кашика биљног зачина
  • 1/2 кашичице бибера

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)

УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)

БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.

27. 12. 2024. у 09:04

ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа

ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа

РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.

27. 12. 2024. у 09:23

Коментари (0)

КАРЛОС КАД ИГРА ЛОШЕ, УЖАСАН ЈЕ: Чувена тенисерка открила мане славног Шпанца