ПРЕДЛОГ за здраву и укусну ужину : Спремите домаћу паштету од шампињона и лука
ПРИПРЕМА је једноставна, и оно што је најважније, неће вам требати пуно времена

Foto: Shutterstock
Ако су вам досадиле класичне паштете и намази онда је ова домаћа паштета идеална за вас. Спрема се само у три корака, и неће вам бити потребно више од десет минута за припрему.
Можете је јести као намаз или као прилог уз ручак.
ДОМАЋА ПАШТЕТА - састојци који су потребни:
бели лук
главица црвеног лука
200 грама шампињона
шака сунцокретових семенки
шака ораха
кашичица маслиновог уља
мали соли
бибер
Припрема је једноставна, у три корака, и требаће вам само 10 минута.
ДОМАЋА ПАШТЕТА -припрема:
Продинстати шампињоне и црвени лук на маслиновом уљу док не пусте воду, потом оставити поврће да се мало охлади.
Поврће са осталим орашастим састојцима ставити у блендер и измиксирати.
Добијену паштету оставити да се мало охлади.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету
16. 05. 2023. у 10:00

ШАРЕНИ РАЖЊИЋИ: Брз и једноставан рецепт - Идеално предјело и додатак месу
15. 05. 2023. у 17:01

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)