ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија
ПРАВА ризница витамина и минерала - потаж од поврћа и кикирикија, укусан је и можете га јести као лаган оброк. Потаж је реч француског порекла, а означава јело врло слично нашој крем чорби.
Ових хладних дана пробајте потаж са поврћем. Можете га јести као предјело, али и као лаган оброк пун витамина и минерала. Потаж се може правити од бундеве или поврћа. За још кремастију структуру и лепши укус, иде и кикирики путер.
Састојци:
* 2 кашике маслиновог уља
* 1 главица црвеног лука
* 1 жута паприка
* 3 кашике свежег исецканог ђумбира
* 1/2 кашике мајчине душице
* 1/2 кашике слатке зачинске паприке
* 1/4 кашичице мускатног орашчића
* 1/4 кашичице цимета
* 1/8 кашичице кајенске паприке у праху
* 3 шоље исецканог слатког кромпира
* 1/2 шоље исецкане шаргарепе
* 30 г парадајза из конзерве
* 4 шоље бујона од поврћа
* 3/4 кашичице соли
* 1/2 шоље путера од кикирикија
* 1 кашика пиринчаног сирћета
За посипање:
* 50 г печеног кикирикија
Рецепт за потаж од поврћа и кикирикија:
У већој шерпи загрејте уље, па додајте исецкан црвени лук, ђумбир и бибер. Помешајте, па динстајте око 3-5 минута. Убаците мајчину душицу, слатку зачинску паприку, мускатни орашчић, цимет, кајенску паприку у праху. Династајте још који минут, мешајући. Додајте поврће - исецкан кромпир, парадајз, шаргарепу, исецкану жуту паприку, бујон и со. Када проври на средњој температури, смањите ватру и оставите да се потаж крчка још 25-30 минута. Додајте путер од кикирикија и сирће, па блендирајте док потаж не добије уједначену структуру. Поспите сецканим кикирикијем и коријандером.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)