И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
Потаж од грашка је изузетно једноставан за припрему, буде готов врло брзо, а толико је здрав и укусан да га и деца обожавају.
Испробајте и потаж са јабукама и шаргарепом. Потаж од грашка прави се без трунке павлаке за кување или неког сличног додатка. Сазнајте како се прави потаж од грашка!
Састојци:
1 кашика маслиновог уља
1 лук средње величине, исечен на коцкице
250 грама кромпира средње величине, исеченог на коцкице
600 мл бујона од поврћа
500 грама смрзнутог или свежег грашка
10 листова свеже менте
со и бибер, по укусу
За украшавање:
2-3 кашике куваног грашка
екстра девичанско маслиново уље
Рецепт за потаж од грашка:
За потаж од грашка загрејте маслиново уље у великом лонцу на средњој ватри. Додајте лук и пржите око 5 минута док не омекша и не постане провидан. Додајте кромпир исечен на коцкице и бујон од поврћа, а када проври, смањите ватру, покријте поклопцем и кувајте 10 минута или док коцкице кромпира не омекшају. Додајте грашак и динстајте 4 минута. Угасите ватру, зачините сољу, бибером и листићима свеже нане. Пустите да се мало охлади пре блендирања.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави
14. 01. 2024. у 17:30
СПРЕЧАВА ДИЈАРЕЈУ: Супа од шаргарепе, по рецепту доктора из 1908 године
13. 01. 2024. у 16:00
ПИКАНТАН И АРОМАТИЧАН, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Феноменални пребранац са кобасицом
13. 01. 2024. у 19:00
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)