ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав
Кремасти потаж од поврћа зачињен ловором и природном слаткоћом од шаргарепе ће да окрепи и зачини ручак.
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 лука, сецкана
- 2 штапића целера, исецкана
- 1 ¼ кг шаргарепе, нарезане
- 250 г кромпира, исеченог на коцкице
- 5 ловорових листова (свежи или сушени)
- 500 г парадајз пиреа
- 750 г чери парадајза
- 2 коцке од поврћа
- 1 кашика шећера
- 1 кашика црвеног винског сирћета
- 250 мл пуномасног млека
Припрема:
У највећи лонац ставите уље, лук и целер и лагано кувајте док не омекшају. Додајте шаргарепу и кромпир на неколико минута, па додајте све преостале састојке, попут чери парадајза, парадајз пиреа, осим млека, са 1 литар воде.
Оставите да проври. Покријте потаж и динстајте 30 минута, а затим отворите и кувајте 20-30 минута.
Извадите ловоров лист и умутите супу ручним блендером. Додајте млеко и воду колико вам је потребно. Зачините по укусу, загрејте и сервирајте. Уживајте у потажу од шаргарепе и парадајза.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНСКИ БОРШЧ: Најпознатија чорба на свету, за јак имунитет и снагу
09. 04. 2024. у 11:00
ПОСНА КИМ ЧОРБА: Брза припрема и јефтини састојци, веома укусна и освежавајућа
04. 04. 2024. у 17:32
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)