САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа
Комплетан оброк за целу породицу.
Састојци:
- 500 г јунетине,
- 300 г руколе,
- 300 г парадајза,
- 1 црни лук,
- 1 дл црног вина,
- 1 кашичица бибера,
- 1 кашичица соли,
- 2 кашике уља,
- 1 дл сока од поморанџе,
- 1 љута папричица,
- 1 ловоров лист
Припрема:
Јунетину исеците на траке, а црни лук ситно исецкајте. Ставите црни лук да се динста, додајте му јунетину, бибер и ловоров лист. Наставите да динстате док месо не порумени, додајте со и црно вино, па крчкајте док месо не буде готово. Ако имате већ кувану јунетину, спремите сос без меса и на крају додајте цепкану кувану јунетину и продинстајте све два минута, да месо поприми укусе, па наставите са припремом рецепта.
Помешајте сок од поморанџе, уље, со и бибер, па добро промешајте да се састојци сједине. Овим дресингом прелијте опрану и очишћену руколу. У чинију ставите руколу, готову јунетину, парадајз исечен на комаде и ситно исечену љуту папричицу. Све благо промешајте и послужите.
(danas)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00
ПАБЛОВА САЛАТА: Најједноставнија здрава вечера која нема много калорија
11. 04. 2024. у 17:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)