НИКОЗИЈА САЛАТА: Феноменална француска салата какву до сада нисте пробали, обожаваћете је
Чувена француска салата Никозија припрема се лако и брзо, а одушевиће вас укусом. Толико је добра да ставите одмах дуплу меру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 мала главица зелене салате
- 2 тврдо кувана јајета
- 50 г бораније
- 2 парадајза
- 5 ротквица
- 1/2 шоље маслина без коштице
- ½ краставца
- 150 г туњевине из конзерве
- 1 кашичица сецканог першуна
- За прелив:
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица сирћета
Припрема:
Исеците јаја на четвртине, па исецкајте зелену салату. Кувајте боранију у једној шерпи, па кад прокључа, кувајте још пет минута. Онда исеците парадајз на кришке, ротквице на колутове, ољуштите краставац и исеците га на колутове. Отворите туњевину па је оцедите добро од уља. Што ситније исецкајте бели лук. Затим направите прелив, мешањем белог лука, сирћета, уља, соли и бибера. Све састојке сем јаја помешајте у једној чинији, сипајте две трећине прелива па промешајте. На крају, поређајте јаја одозго, прелијте са преосталом 1/3 прелива и украсите сецканим першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА КУКУРУЗОМ: Идеалан предлог за вечеру, а лака је за припрему
14. 05. 2024. у 22:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)