НИКОЗИЈА САЛАТА: Феноменална француска салата какву до сада нисте пробали, обожаваћете је
Чувена француска салата Никозија припрема се лако и брзо, а одушевиће вас укусом. Толико је добра да ставите одмах дуплу меру.
Састојци:
- 1 мала главица зелене салате
- 2 тврдо кувана јајета
- 50 г бораније
- 2 парадајза
- 5 ротквица
- 1/2 шоље маслина без коштице
- ½ краставца
- 150 г туњевине из конзерве
- 1 кашичица сецканог першуна
- За прелив:
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица сирћета
Припрема:
Исеците јаја на четвртине, па исецкајте зелену салату. Кувајте боранију у једној шерпи, па кад прокључа, кувајте још пет минута. Онда исеците парадајз на кришке, ротквице на колутове, ољуштите краставац и исеците га на колутове. Отворите туњевину па је оцедите добро од уља. Што ситније исецкајте бели лук. Затим направите прелив, мешањем белог лука, сирћета, уља, соли и бибера. Све састојке сем јаја помешајте у једној чинији, сипајте две трећине прелива па промешајте. На крају, поређајте јаја одозго, прелијте са преосталом 1/3 прелива и украсите сецканим першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА СА КУКУРУЗОМ: Идеалан предлог за вечеру, а лака је за припрему
14. 05. 2024. у 22:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)