ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја

Новости онлине

07. 06. 2024. у 07:00

Одличан рецепт и никад лакша припрема.

ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја

Foto: Shutterstock


Састојци:
  • 300 г димљеног пилећег меса
  • (или 300 г белог меса)
  • 100 г сувог меса по жељи)
  • 2 средње главице лука
  • 2 парадајза (или сок)
  • 100 мл црног или белог вина
  • 1 паприка
  • 500 г белог кромпира
  • со и бибер
  • уље
  • першун

Припрема:

Димљену пилетину добро оперите па је кратко пробарите у води. Воду сачувајте. Ако стављате обично бело месо, ово није потребно, само месо исецкајте на коцкице.

Очистите лук и ситно га исецкајте. Издинстајте га кратко на мало уља, па спустите пилетину и кратко пропржите.

Налијте водом и кувајте двадесетак минута. Ако стављате суво месо, њега само исецкајте и додајте у чорбу.

Ољуштите кромпир, исеците на коцкице и додајте у чорбу па кувајте двадесетак минута.

Парадајз ољуштите, уситните га у блендеру па додајте у чорбу (можете користити и замрзнути или, ако немате, ставите сок од парадајза). Кувајте десетак минута.

Додајте вино, па кувајте још десет минута. Ако желите гушћу чорбу, можете извадити мало кромпира па га ситно испасирати и вратити у шерпу.

На крају, додајте мало шећера, бибера и першун. Проверите да ли треба досолити, јер је димљено месо већ слано. Можете додати и мало воде у којој сте барили димљену пилетину.

Дотерајте укус по жељи и служите са добрим интегралним хлебом и салатом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

Војин Ђорђевић: ВОДАВОДА је одабрала нас