ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан

Новости онлине

05. 07. 2024. у 13:30

Ћурећа чорба се прави са врло разноврсним поврћем, попут целера, лука, парадајза, печурака и пасуља.

ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г млевене ћуретине
  • 125 г сецканог целера
  • 60 г сецканог лука
  • 2 до 3 чена белог лука, ситно исецкана
  • 800 мл говеђе супе из кесице
  • 350 мл парадајз соса
  • 400 г парадајза исеченог на коцкице
  • 125 г насецканих свежих печурака
  • 90 г пасуља
  • 60 г насецкане шаргарепе
  • 1 кашичица сушеног першуна
  • 1 кашичица сушене мајчине душице
  • 1/2 кашичице шећера
  • 1/2 кашичице сушеног босиљка
  • 1/4 кашичице бибера
  • 1 ловоров лист

Припрема:

У шерпи пржите ћуретину, целер и лук на средњој ватри док месо више не буде ружичасто, 5-7 минута. Додајте бели лук, па пржите још минут.

Умешајте парадајз сос, говеђу супу, зачине, пасуљ, шаргарепу, печурке и преостале састојке. Довести до кључања. Смањите температуру; поклопите и кувајте 1 сат или док поврће не омекша. Извадите ловоров лист и уживајте!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ПРОСИНЕЧКИ НЕМА ПОЈМА: Бивши репрезентативац Босне и Херцеговине оплео по Робију