ХЛАДНА СУПА ОД ТРЕШАЊА ИЛИ ВИШАЊА: Јело које морате пробати овог лета
Ако желите да обогатите свој летњи јеловник нечим новим и необичним, ова окрепљујућа, хладна супа је баш то што вам треба. У зависности од тога користите ли вишње или трешње, биће слатка или слатко-кисела, а у сваком случају – божанствена! Ми вам данас представљамо верзију хладне супе за коју можете бирати хоћете ли користити вишње или трешње, а посебан укус дају црно вино и јогурт.
Састојци:
- 5 шоља воде
- ½ шоља шећера
- ¼ кашичице соли
- ½ шоља црног вина
- рендана кора половине лимуна
- 230 г вишања или трешања (ако стављате трешње, сипајте мање шећера)
- 1 шоља густог јогурта
Припрема:
Очистите трешње или вишње и ставите их у чинију, а коштице у шерпу.
Налијте воду у ланац, преко коштица, па укључите да се греје до кључања. Кад прокључа, смањите на средњу ватру, па кувајте још пет минута и потом извадите коштице из воде.
У воду додајте шећер, црно вино, со и лимунову корицу, па поново прокувајте на средње јакој ватри око пет минута.
Потом додајте вишње или трешње и пустите да проври, па смањите на тиху ватру и оставите да се крчка око пет минута. Склоните с ватре.
Сипајте у велику чинију јогурт, па у то умешајте течност из супе кад престане да кључа. Мутите енергично док не добијете компактну, глатку смесу. Кад се охлади, ставите у фрижидер.
Пре сервирања поново промешајте или умутите, јер ће се јогурт одвојити од течности.
Украсите свежим вишњама или трешњама.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05
МЕКСИЧКА СУПА ОД КУКУРУЗА: Другачија и ароматична, за право уживање
27. 06. 2024. у 13:00
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ЛУКАС ЖЕСТОКО О СЕВЕРИНИ ПОСЛЕ ИЗЈАВЕ О ЈАСЕНОВЦУ: "Она је будала, прича бљувотине о Србији, а син јој Србин"
У НОВОМ издању емисије "Четири и по жене", код водитељки Зине Ал Саттаф, Катарине Одаловић, Јадранке Јевтић и Маје Мојсовски Рашевић, гост је био певач Аца Лукас.
27. 12. 2024. у 09:30
Коментари (0)