САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ КРОМПИРИЋИМА И ПАПРИКОМ: Пуноћа кромпира и укус паприке се изврсно уклапају
Салата са печеним кромпирићима и паприком је довољна као оброк за себе.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 5 кромпира
- 2 црвене паприке
- љубичасти лук
- першун
- со и малсиново уље, по укусу
За сос:
- 1 кашичица туцане паприке
- 1 кашичица црвене паприке у праху
- 1 кашичица парадајз пасте
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица шећера
- 1 кашика балзамико сирћета
- со
- маслиново уље
Припрема:
За ову салату, кромпир ољуштите и исецкајте на коцкице, помешајте га са сољу и маслиновим уљем и ставите у рерну загрејану на 190 степени. Пеците га око пола сата. Кромпир извадите из рерне и ставите у дубоку чинију.
Додајте ситно сецкани црни лук и паприке исечене на тракице. Комбинујте све састојке потребне за сос у малој тегли, протресите је и прелијте салату. Промешајте и сервирајте.
(stvar ukusa)
Препоручујемо

ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАДА ЋЕ ОТВОРЕНО ДА УБИЈАЈУ НА УЛИЦИ Вучић: Земља нам је у великој опасности, банда влада улицама! Победићемо ово зло заједно
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се нацији из Палате Србија после четири дана узастопног блокадерског дивљања и напада на објекте, полицију и грађане. Поручио је да је питање дана када ће блокадери да отворено убијају на улици, јер им је само то преостало. Рекао је да ће се у наредним данима чинити да се држава повукла, а онда ће показати сву своју одлучност и искористити сва средства на располагању да се врати поредак и мир у земљу. Са народом и грађанима заједно, победићемо ово зло, поручио је Вучић.
17. 08. 2025. у 12:14 >> 12:44

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

РАЗВОД АНИ ТЕШКО ПАО: Једна фотографија је доказ колико ПАТИ
НЕКАДАШЊА тенисерка Ана Ивановић, ухваћена је на плажи у опуштеном издању, али оно што је свима запало за око јесте избор књиге коју је држала у рукама.
18. 08. 2025. у 07:20
Коментари (0)