САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ КРОМПИРИЋИМА И ПАПРИКОМ: Пуноћа кромпира и укус паприке се изврсно уклапају
Салата са печеним кромпирићима и паприком је довољна као оброк за себе.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 5 кромпира
- 2 црвене паприке
- љубичасти лук
- першун
- со и малсиново уље, по укусу
За сос:
- 1 кашичица туцане паприке
- 1 кашичица црвене паприке у праху
- 1 кашичица парадајз пасте
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица шећера
- 1 кашика балзамико сирћета
- со
- маслиново уље
Припрема:
За ову салату, кромпир ољуштите и исецкајте на коцкице, помешајте га са сољу и маслиновим уљем и ставите у рерну загрејану на 190 степени. Пеците га око пола сата. Кромпир извадите из рерне и ставите у дубоку чинију.
Додајте ситно сецкани црни лук и паприке исечене на тракице. Комбинујте све састојке потребне за сос у малој тегли, протресите је и прелијте салату. Промешајте и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)