НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И НАЈБРЖА: Салата од печених тиквица и фета сира, укус који иде уз свако јело

Новости онлине

14. 09. 2024. у 08:00

Не можете погрешити са комбинацијом тиквица, фета сира и сланутка, чери парадајза и младог лука.

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И НАЈБРЖА: Салата од печених тиквица  и фета сира, укус који иде уз свако јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 0,5 кг тиквица
  • 200 г куваног сланутка
  • 200 г фета сира
  • 100 г чери парадајза
  • 1 млади лук
  • 1 чен белог лука
  •  свежег босиљка
  • балзамико сирће
  • маслиново уље
  • соли
  • бибер

Припрема: 

Тиквице исеците тако да буду широке пола центиметра. Посолите их и науљите маслиновим уљем и испеците на грил тигању. Након што сте их испекли, оставите да се охладе и додајте сланутак, сецкани млади лук, бели лук, фета сир и преполовљени чери парадајз. Зачините салату маслиновим уљем, сирћетом и посолите и побиберите по потреби.

 

(jutarnji.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ШОКАНТНА, НИСАМ ТО ОЧЕКИВАО: Чувени тенисер забринут због Јаника Синера