КРЕМ ЧОРБА ОД ПРАЗИЛУКА СА ЋУФТАМА: Укус који вас неће оставити равнодушним

Новости онлине

11. 09. 2024. у 15:55

Нећете се постидети ако ово јело будете послужили гостима.

КРЕМ ЧОРБА ОД ПРАЗИЛУКА СА ЋУФТАМА: Укус који вас неће оставити равнодушним

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  2 средња празилука
  •  1 чен белог лука
  •  100 мл белог вина
  •  400 мл супе од коцке
  •  150 мл неутралне павлаке
  •  2 парчета хлеба
  •  350 г млевеног меса
  •  1 кашичица алеве паприке
  •  1 јаје
  •  200 г крем-сира
  •  со, бибер

Припрема:

1. Празилук очистити, преполовити и опрати. Исецкати га на комадиће. Загрејати мало уља, додати празилук и ситно исецкан бели лук и пржити да празилук омекша. Додати вино, супу и павлаку и кувати око 15 минута.

2. За ћуфтице потопити хлеб у мало воде. Оцедити га, додати у месо заједно с алевом паприком и јајетом. Посолити и побиберити и обликовати мале ћуфтице. Испржити их на мало уља да порумене са свих страна.

3. Пржене ћуфте додати у чорбу и кувати око 10 минута. На крају умешати и крем-сир. Добро промешати да се сир истопи и склонити с ватре.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

Техноманија и Никола Симић – Нова Енергија која помера границе