СУПА ОД СОЧИВА СА СЛАНИНОМ: Укусна и заситна супа од сочива и сланине која је готова за само пола сата
Поступак спремања је веома једноставан, а сочиво осим што је веома здраво, дуго држи и ситост.
Састојци:
- 1 кашичица уља
- 75 димљене сланине, очишћене од све масти и ситно исецкане
- 1 лук, ситно исечен
- 1 црвена паприка, ситно сецкана
- 1,5 литара пилеће супе
- 1 мали батат, ољуштен и ситно исечен
- 1 чен белог лука
- 200 г црвеног сочива
- велика гранчица тимијана
- 1 ловоров лист
- Со (по укусу)
- млевени црни бибер
Припрема:
Загрејте уље у великом тигању. Додајте сланину, лук и црвену паприку. Крчкајте на лаганој ватри 5 минута, или док поврће не омекша. Док се поврће динста,загрејте супу. Додајте остале састојке сланини и поврћу додајте слатки кромпир, бели лук и сочиво. Мешајте минут, па прелијте тек прокуваном супом и додајте зачинско биље. Зачините сољу и бибером. Пустите да проври (требало би да буде мање-више тренутно), а затим смањите ватру на средње јаку, поклопите и кувајте између 15-20 минута или док црвено сочиво не омекша. Уклоните зачинско биље из супе. Ако желите, уситните супу штапним миксером или оставите како јесте. Послужите топло!
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)