ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА РЕБАРЦИМА: Старинско и јефтино јело које сви воле, а за које вам не треба пуно састојака
Предлажемо вам да за ручак направите недољиву парадајз чорбу са ребарцима.
Састојци:
- 500 г свињских ребара
- 350 г кромпира
- 3 парадајза
- 80 г резанаца
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 1 паприка
- першун
- 1 ловоров лист
Припрема:
Исеците ребарца и ставите у шерпу, па сипајте воду (око 2,5 л). Када прокључа кувајте их још 30-40 минута. Парадајз исеците у облику крста на дну и ставите у кипућу воду и оставите минут, два. Затим их ољуштите, исецкајте и изблендирајте. Ребарца извадите из шерпе и у тај бујон додајте ситно сецкани кромпир. Кад прокључа кувајте га још 5 минута. Затим пропржите ситно сецкан црни лук, па додајте рендану шаргарепу и сецкану паприку. Кувајте док не омекша. Очистите ребарца од костију и ситно исецкајте. Блендирани парадајз сипајте у шерпу са кромпиром и кувајте, поклопљено, док не крене да кључа. Затим додајте месо и резанца и кувајте још 5 минута. Пред крај додајте пржено поврће и зачините. На крају је поспите сецканим першуном.
(stvar ukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Једноставно се прави, а има божанствен укус
23. 09. 2024. у 15:00
ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
14. 08. 2024. у 09:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)