ПОТАЖ ОД КЕСТЕНА: У само неколико потеза добијате савршено укусну јесењу крем чорбицу
Кестен је јако здрав и одличан извор влакана и подстиче рад црева и дигестивног тракта.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кестен пиреа
- 200 г шаргарепе
- 400 г кромпира
- уље
- 100 мл павлаке
- 2 главице лука
- 4 чена белог лука
- 1 кашичица мускатног орашчића
- со
- бибер
- 4 ловорова листа
- бундевино уље
Припрема:
Црни лук, шаргарепу и кромпир ситно исећи на коцкице, бели лук на кришке. Измрвите
кестен пире. Прокувајте 1 л воде и додајте темељну коцку. У дубоку шерпу ставите уље да
прекрије дно и додајте лук. Пржите док лук не пожути. Додајте шаргарепу и коцкице
кромпира и динстајте уз стално мешање док поврће не пусти мирис. Додајте бели лук,
па чим почне да мирише , налијте мало темељца, толико да прекрије поврће.
Појачајте ватру и кувајте док поврће не омекша. Додајте кестен пире, мешајте 1-2 минута.
Полако додајте остатак темељца уз мешање, мешајте штапним миксером. Додајте
ловоров лист и мускатни орашчић. Када супа проври, смањите ватру и кувајте још 5 минута.
Умешајте павлаку за кување, зачините сољу и бибером по укусу. Послужите у дубоком
тањиру попрсканом бундевиним уљем.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)