МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Кремаста салата са јајима и ситним белим сиром
Кремаста салата са јајима и ситним белим сиром идеална је за ужину или главни оброк, а можете да је једете уз тостирани хлеб.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 8 великих јаја
- 180 г ситног белог сира
- 2 кашичице сенфа
- 3 кашике свеже мирођије, сецкане
- 1,5 кашике свежег влашца сецканог
- 1-2 кашике ситно исеченог црвеног лука
- 1 кашичица лимуновог сока
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1/8 кашичице соли или по укусу
- 1/4 кашичице црног бибера или по укусу
Припрема:
За салату прво припремите тврдо кувана јаја. Ставите јаја у лонац са хладном водом која покрива јаја око центиметар изнад. Када вода почне да кључа, искључите ватру, поклопите и оставите да се кувају 11-12 минута. Када се охладе, очистите јаја и насеците их. У међувремену изблендирајте сир, док смеса не постане кремаста. У посуди помешајте сир, сенф, мирођију, влашац, црвени лук, лимунов сок, со и бибер. Мешајте док се не сједине. Умешајте у смесу јаја и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈЛЕПША ФРАНЦУСКА САЛАТА, КОЈУ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Сви ће вам тражити овај рецепт
18. 10. 2024. у 15:04

САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)