ДОМАЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт који греје душу
Супа јача имунитет и препоручује се да се једе најчешће током хладних дана, а када су у питању породични ручкови, не може се проћи без ње на менију.
Састојци:
- уље да покрије дно шерпе (може и не мора, зависи колико је масно месо)
- 4 шаргарепе
- 2 пашканата
- 350/400 г батака и карабатака (или пилећих груди, леђа...)
- 3 л воде
- 1 главица црног лука (може и кромпир, целер)
- зачини: со, бибер, суви зачин, першун
- по жељи 3-4 равне кашике фиде/тестенине за супу
- За кнедле:
- 1 јаје и мало соли
- равна кашика уља
- 4 равне кашике гриза
Припрема:
У шерпу сипати уље, ољуштено поврће, месо и зачине. Све то прелити са 3 л воде и ставити да се кува на средњој ватри 1-1,5 ч, не би требало да ври вода. По потреби скинути пену са површине супе. Пред крај кувања извадити месо и поврће, а додати (може и не мора) четири кашике фиде/тестенине за супу. Са меса скинути кожицу, кости, исецкати га и вратити у шерпу. Поврће исецкати на коцкице (по жељи) и такође вратити у шерпу.
Кнедле: жицом размутити јаје и додати остале састојке. Оставити смесу да одстоји 10-ак минута, да гриз набубри, па кашиком коју сте претходно умочили у шерпу вадити кнедле и спуштати их у супу. Супицу кувати још 10-ак минута.
(žena/blic)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)