ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему
У току је пост, па је идеално време за једну посну чорбицу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 већа струка празилука
- 2 веће главице црног лука
- корена целера 300 г
- пашканата 200 г
- шаргарепе 500 г
- тиквица 500 г
- грашка 450 г
- комадића соје 100 г
- 500 г филета сомовине
- обареног пиринча 100 г
- палмине масти 3 кашике
- першуново и целерово лишће по укусу
- ловор по укусу
- 2 повртне коцке за супу
- со, бибер, зачини по укусу
- 1 лимун
Припрема:
Поврће очистити и исећи на комаде. У шерпу ставити лук, празилук, целер, пашканат, 300 г шаргарепе и тиквице, налити са 1 л воде и кувати 30 мин. да поврће омекша. За то време ставити 1 л воде да проври са вегетом и у њој кратко кувати комадиће соје.
Филете сомовине исецкати на мале коцкице и на 3 кашике палмине масти ставити да се пропрже. Пред крај у сомовину додати и оцеђене коцкице соје. Воду не бацати, оставити је.
Скувано поврће измиксирати у блендеру или са штапним миксером, па додати 200 г шаргарепе исецкане на мале коцкице, грашак, коцке за супу, зачине по укусу и першуново и целерово лишће, лорбер, налити са водом у којој се кувала соја, па поклопити и кувати још 30 минута, повремено мешајући.
Након тога додати у припремљену соју и сомовину заједно са масноћом, обарени пиринач, налити са 3 л воде и оставити да проври, још једно 30 мин. На крају у чорбу додати ситно исецкан лимун заједно са кором.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00

ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре
ШВАЈЦАРСКИ лист Велтвохе је у оквиру текста о актуелној ситуацији у БиХ, оптужио је Немца Кристијана Шмита да користи квази диктаторску моћ да би елиминисао непожељне политичаре и упозоравају Берн каква их судбина чека ако пристану на сарадњу са ЕУ.
12. 03. 2025. у 16:03

ТРАМПОВА УНУКА ЈЕ ПРАВА СЕНЗАЦИЈА: Најскромнија и најлепша у породици, бави се необичним спортом (ФОТО)
ИАКО обично највише пажње привлаче деда, бака и тетка Иванка, када се нашла на бини поред Доналда трампа током победничког говора након избора сви су приметили лепу Каи, у сјајној, шљокичастој хаљини.
13. 03. 2025. у 15:53
Коментари (0)