НИКОЉДАНСКА ПОСНА САЛАТА ОБАВЕЗНА ЈЕ НА СЛАВСКОЈ ТРПЕЗИ: Може вам послужити као предјело, или укусан оброк

Новости онлине

16. 12. 2024. у 11:00

Свети Никола је једна од највећих слава на нашим просторима, тако да они који је не славе обично иду у госте код неког ко слави.

НИКОЉДАНСКА ПОСНА САЛАТА ОБАВЕЗНА ЈЕ НА СЛАВСКОЈ ТРПЕЗИ: Може вам послужити као предјело, или укусан оброк

Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Обично су за ову славу домаћице највредније, па им славска трпеза изгледа прилично богато са мноштво укусних и занимљивих јела. Доносимо вам рецепт за посну салату са кромпиром и рибом коју ћете обожавати.

Састојци:

  • 1 килограм кромпира
  • 600 грама рибе - ослића
  • 200 - 300 грама празилука
  • 5 - 6 киселих краставаца
  • 200 грама
  • 1 лимун
  • 1-2 кашике сенфа
  • 2-3 кашике ајвара
  • Уље, со, бибер, першун

Припрема:

Кромпир очистити и исецкајте на коцкице па скувајте у сланој води. Скушу скувајте и очистите од кошчица. Затим исецкајте празилук, краставчиће, а затим додајте ајвар, сенф и зачине. Исцедите сок од једног лимуна и промешајте све то. Помешајте куван кромпир, очишћену рибу, празилук са зачинима и краставчићима - послужите свеже!

(еspreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"

ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.

11. 01. 2025. у 15:28

Коментари (0)

АЗОВ НА КОЛЕНИМА ТРАЖИ ПОМОЋ СТРАНАЦА: Украјински нацистички батаљон пуца по шавовима