НАЈЛЕПША ПИЛЕЋА САЛАТА: Савршени прилог на празничној трпези
Пилећа салата биће савршен прилог и додатак празничној трпези, а састојке можете да прилагођавате свом укусу.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 450 г куваног пилећег белог меса, исеченог на коцкице
- 470 г чери парадајза исеченог напола
- 240 г целера, пресеченог по дужини, а затим исеченог на кришке
- 120 г црвеног лука, ситно сецканог
- 240 г ораха, печених и грубо исецканих
Прелив за пилећу салату:
- 120 г мајонеза
- 120 г павлаке
- 2 кашике лимуновог сока
- 2 кашике мирођије, ситно исецкане
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице црног бибера
Припрема:
За салату прво ставите орахе на суви тигањ на слабију ватру и тостирајте их 3-5 минута, често мешајући док не постану златне боје. Затим их пребаците на даску за сечење и крупно исецкајте и оставите да се охладе. У великој посуди за мешање помешајте пилетину исечену на коцкице, чери парадајз, нарезан целер, сецкани лук и охлађене орахе.
У посуду додајте све састојке за дресинг и промешајте да се сједине. Додајте сав прелив у салату и мешајте док салата не буде равномерно обложена дресингом. Покријте и ставите у фрижидер док не будете сервирали.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

"СРАМ ВАС БИЛО" На снимању "Неретве" избио скандал са Брозом
БАТУ Живојиновића волели су цела бивша Југославија, читава Кина па и сам Јосип Броз Тито.
06. 06. 2025. у 13:06
Коментари (0)