НАЈЛЕПША ПИЛЕЋА САЛАТА: Савршени прилог на празничној трпези
Пилећа салата биће савршен прилог и додатак празничној трпези, а састојке можете да прилагођавате свом укусу.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 450 г куваног пилећег белог меса, исеченог на коцкице
- 470 г чери парадајза исеченог напола
- 240 г целера, пресеченог по дужини, а затим исеченог на кришке
- 120 г црвеног лука, ситно сецканог
- 240 г ораха, печених и грубо исецканих
Прелив за пилећу салату:
- 120 г мајонеза
- 120 г павлаке
- 2 кашике лимуновог сока
- 2 кашике мирођије, ситно исецкане
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице црног бибера
Припрема:
За салату прво ставите орахе на суви тигањ на слабију ватру и тостирајте их 3-5 минута, често мешајући док не постану златне боје. Затим их пребаците на даску за сечење и крупно исецкајте и оставите да се охладе. У великој посуди за мешање помешајте пилетину исечену на коцкице, чери парадајз, нарезан целер, сецкани лук и охлађене орахе.
У посуду додајте све састојке за дресинг и промешајте да се сједине. Додајте сав прелив у салату и мешајте док салата не буде равномерно обложена дресингом. Покријте и ставите у фрижидер док не будете сервирали.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)