РЕЦЕПТ ЗА РУСКУ САЛАТУ СА ГОВЕДИНОМ: Незаобилазна на празничној трпези
Ово је најлакши рецепт за чувену руску салату, а најбоље од свега је што нема пуно сецкања и печења или кувања пуно поврћа. Ми вам данас предлажемо да испробате ову са говедином.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г говедине
- 2 кромпира
- 7 јаја
- 4-5 киселих краставаца
- 100 г грашка
- мајонез
Припрема:
Месо (говедину) скувајте, а када се охлади ситно га исецкајте. Кромпир добро оперите и са све љуском га умотајте у алу фолију, па пеците у рерни на 200°Ц. Готово кромпир оставите да се охлади, па скините љуску и исецкајте. Јаја скувајте и такође исецкајте, као и кисели краставац.
У посуди помешајте исечено месо, јаја, кромпир и кисели краставац, па додајте скувани грашак (може и из конзерве). Посолите и побиберите, а онда додајте и мајонез, па све лепо промешајте. Ако желите у салату додајте шаргарепу, али много је укуснија без ње.
Пронађите 2 округла облика различите величине, па већи ставите на тацну и сипајте руску салату. Поравнајте, па преко ставите мањи калуп и сипајте остатак руске салате. Скините обруч и салата је спремана. Можете је додатно украсити сецканим першуном.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)