РЕЦЕПТ ЗА РУСКУ САЛАТУ СА ГОВЕДИНОМ: Незаобилазна на празничној трпези

Јована Васић

01. 01. 2025. у 13:00

Ово је најлакши рецепт за чувену руску салату, а најбоље од свега је што нема пуно сецкања и печења или кувања пуно поврћа. Ми вам данас предлажемо да испробате ову са говедином.

РЕЦЕПТ ЗА РУСКУ САЛАТУ СА ГОВЕДИНОМ: Незаобилазна на празничној трпези

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г говедине 
  • 2 кромпира 
  • 7 јаја 
  • 4-5 киселих краставаца 
  • 100 г грашка 
  • мајонез

Припрема:

Месо (говедину) скувајте, а када се охлади ситно га исецкајте. Кромпир добро оперите и са све љуском га умотајте у алу фолију, па пеците у рерни на 200°Ц. Готово кромпир оставите да се охлади, па скините љуску и исецкајте. Јаја скувајте и такође исецкајте, као и кисели краставац.

У посуди помешајте исечено месо, јаја, кромпир и кисели краставац, па додајте скувани грашак (може и из конзерве). Посолите и побиберите, а онда додајте и мајонез, па све лепо промешајте. Ако желите у салату додајте шаргарепу, али много је укуснија без ње.

Пронађите 2 округла облика различите величине, па већи ставите на тацну и сипајте руску салату. Поравнајте, па преко ставите мањи калуп и сипајте остатак руске салате. Скините обруч и салата је спремана. Можете је додатно украсити сецканим першуном.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РАСКОМАДАО ТЕЛА ГЕЈ ПАРА, ГЛАВЕ СТАВИО У ЗАМРЗИВАЧ: Пороти се смучило због монструозног снимка, један није дошао на суђење (ФОТО)

РАСКОМАДАО ТЕЛА ГЕЈ ПАРА, ГЛАВЕ СТАВИО У ЗАМРЗИВАЧ: Пороти се смучило због монструозног снимка, један није дошао на суђење (ФОТО)

КОЛУМБИЈСКИ држављанин Јостин Андрес Москера (35) проглашен је кривим за двоструко убиство у случају који је шокирао британску јавност.

21. 07. 2025. у 18:43

Коментари (0)

Десет милиона евра за унапређење пословања СМЕ сектора и пољопривредних газдинстава у Србији