ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Укус који ће вас окрепити и загрејати
Телећа чорба је крцата месом и поврћем, а можете да се служи пре ручка или као замена за главни оброк. Окрепиће ваш организам, а припрема је поприлично једноставна и брза. Обавезно месо прво пропржите јер ће тако бити укусније.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г телећег меса
- 1 црни лук
- 2-3 кашике уља
- 2 л воде
- 2 шаргарепе
- 2 кромпира
- 2-3 листа ловора
- 2 кашике брашна
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- 2 жуманцета
- 200 г киселе павлаке
- 1 веза першуна
- сок од лимуна
Припрема:
У шерпу сипајте мало уља, па пропржите ситно сецкани лук, а када он омекша додајте месо исечено на коцкице. Након што се и месо продинстало сипајте воду, бибер у зрну, со, ловоров лист, на коцкице исечену шаргарепу и кромпир. Смањите температуру и кувајте док месо и поврће не омекшају. Помешајте брашно, слатку млевену паприку са водом и сјединтие тако да не остану грудвице. Добијену смесу сипајте у супу. Кувајте док не проври, па склоните са шпорета. У смесу са жуманцима сипајте мало супе, а онда када сједините вратите у супу. То радите док је врела. Добро промешајте и ваша чорба је готова.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД ПОВРЋА СА ПИРИНЧЕМ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
14. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ОВАКО ШПАНЦИ ПРИПРЕМАЈУ РИБЉУ ЧОРБУ: Од две врсте рибе и морских плодова, а не постоји особа која ће јој одолети (ВИДЕО)
06. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази
30. 12. 2024. у 13:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)