АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак
ЧОРБА од ослића са поврћем је врло лагана и укусна, савршена за ручак у току радне недеље.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кашика уља
- 1 лук ситно исецкан
- 1 чен белог лука, врло ситно исецканог
- 250 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
- 250 г шаргарепе, исечене на коцкице
- 1 паприка, исецкана на коцкице
- 200 г празилука ситно исеченог
- 1 кашика парадајз пиреа
- 1¼ литра повртног бујона
- 1 ловоров лист
- 10 г мирођије
- 400 г филета ослића
- 1 лимун, корица и сок
Рецепт за чорбу од ослића са поврћем:
За чорбу загрејте уље на средњој ватри и пржите лук 5-7 минута док не омекша. Помешајте бели лук, кромпир, шаргарепу, паприку, празилук и парадајз пире и кувајте још 3-5 минута. Залијте бујоном и умешајте ловоров лист. Пустите да проври, а затим поклопите и кувајте 15 минута док поврће не омекша.
Већину мирођије ситно исецкајте, оставите неколико целих гранчица. Рибу исеците на комаде величине залогаја и зачините сољу, бибером и са мало лимуновог сока. Додајте рибу у супу заједно са прстохватом лимунове корице и сецкане мирођије. Крчкајте на лаганој ватри 5-7 минута док се риба не скува. Извадите ловоров лист и зачините чорбу по укусу, по потреби додајте још лимуновог сока или корице. Уживајте.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно
26. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије
25. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)