ПОТАЖ СА БРОКОЛИЈЕМ: Здрав и укусан оброк који ће вас одушевити, овакву арому још нисте осетили
ПОТАЖ са броколијем се прави уз додатак белог лука који јој даје савршену арому.
Састојци:
- 3 кашике путера
- 2 средња лука, грубо исецкана
- 6 ченова белог лука, врло ситно исецканих
- ½ кашичице туцане паприке
- 1 ¼ кашичица фине морске соли
- бибер, по укусу
- 1 кг броколија
- 340 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
- 1,5 л воде
- 200 г наренданог качкаваља
Припрема:
За овај потаж растопите путер у лонцу на ниској ватри. Додајте црни лук, бели лук, туцану паприку, ¼ кашичице соли и мало бибера. Промешајте да се сједини, а затим поклопите шерпу и динстајте повремено мешајуц́и, док лук не омекша, око 8 до 10 минута.
У међувремену, исеците броколи на цветове и стабљке. Стабљике исеците на комадиће и оставите на страну. Цветове броколија такође ставите на страну за касније. Убаците исецкане стабљике броколија и исецкани кромпир у шерпу и промешајте. Сипајте воду и преосталу 1 кашичицу соли. Појачајте ватру на најјаче и доведите смесу до кључања, а затим смањите ватру на ниску и поклопите лонац.
Крчкајте стабљике броколија и кромпир не омекшају, око 20-25 минута. У међувремену, исецкајте цветове броколија на комадиц́е. Када кромпир и стабљике омекшају, додајте половину цветиц́а у лонац, промешајте, поклопите и кувајте док не постану светлозелени, око 3 до 5 минута. Скините лонац са ватре. Изблендирајте чорбу када се прохлади, у серијама, док смеса не буде потпуно глатка, а затим вратите у шерпу.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО - ВЕЛИЧАНСТВЕНО: 26. Светосавски бал у знаку традиције и хуманости
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.
ДАНАС знамо да је земљотрес 1956. године, са епицентром у морском подручју Аморгоса био трећи најснажнији у Европи од 1900. године до данас.
06. 02. 2025. у 13:04 >> 13:14
Коментари (0)