ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело

Јована Васић

14. 02. 2025. у 15:00

Једноставна комбинација, савршен спој укуса, идеална као брзинско предјело за ненајављене госте.

ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Замрзнут или свеж грашак 300 г
  • Шаргарепа 2
  • Кромпир 2
  • Кисела павлака 200 г
  • Мајонез 2 кашике
  • Сенф 1 кашичица
  • Со и бибер по укусу
  • Першун за декорацију

Припрема:

Ако користите замрзнути грашак, скувајте га према упутству на паковању. Ако користите свеж грашак, скувајте га у сланој води док не омекша (око 5-7 минута). Процедите и оставите да се охлади. Ољуштите и исеците шаргарепе и кромпире на мале коцкице. Скувајте шаргарепе и кромпире у сланој води док не омекшају (око 10-15 минута). Процедите и оставите да се охладе. У великој посуди помешајте охлађени грашак, шаргарепу и кромпир. У мањој посуди помешајте киселу павлаку, мајонез и сенф. Додајте со и бибер по укусу. Прелијте поврће кремастим преливом и добро промешајте да се сви састојци сједине. Покријте посуду и оставите салату у фрижидеру најмање 1 сат пре сервирања да се укуси прожму. Пре сервирања, поспите свежим сецканим першуном ако желите.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.

23. 02. 2025. у 10:05

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: Никада нисам био срећнији, осим можда као дете

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: "Никада нисам био срећнији, осим можда као дете"

ЖИВОТНЕ приче које се крију иза монаха на Светој Гори представила је грчка телевизија "Скај" у емисији "ПримеТиме". Пред камерама су се нашли један Кинез који је постао монах, један студент из Солуна који је одмах након дипломе изабрао монаштво, монах који живи у самоћи последње 24 године.

23. 02. 2025. у 11:28

Коментари (0)

РАСПАРЧАВАЊЕ ХРВАТСКЕ: Шешељ о подели Балкана после преговора Руса и Амера (ВИДЕО)