СВЕТОГОРСКА ЧОРБА: Погодна за дане поста, а укусна и другачија

Јована Васић

03. 03. 2025. у 11:00

Служите топлу, уз кришку хлеба или проју.

СВЕТОГОРСКА ЧОРБА: Погодна за дане поста, а укусна и другачија

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2–3 главице црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 већа тиквица
  • 2 кромпира
  • 1 веза першуна
  • 200 г парадајза (свежег или из конзерве)
  • 2 ловорова листа
  • маслиново уље
  • со
  • бибер по укусу
     

Припрема:

Исецкајте ситно црни лук па ољуштите кромпир,тиквицу и шаргарепу и исеците на коцкице. Додајте пасиран парадајз. Загрејте мало маслиновог уља у дубоком лонцу па додајте црни лук и динстајте, све док не постане стакласт.Умешајте шаргарепу и динстајте још пар минута. Онда додајте кромпир и тиквицу па поврће прелијте водом. Посолите и побиберите па додајте ловоров лист. Затим кувајте на средњој ватри све док поврће не омекша, око пола сата. Додајте парадајз и кувајте још 10 минута. На крају поспите чорбу сецканим першуном. 

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

СУПЕР АКЦИЈА, ОПРЕМИТЕ ДОМ И УШТЕДИТЕ И ПРЕКО 70%