ТОСКАНСКА ЧОРБА СА ПАЛЕНТОМ: Припрема је једноставна, а резултат – право мало гастрономско уживање

Новости онлине

21. 03. 2025. у 12:30

Ако волите богате, ароматичне чорбе, ова тосканска чорба са палентом ће вас одушевити. Комбинација поврћа, пасуља и кеља даје јој пун укус и хранљивост, док палента додаје неодољиву кремасту текстуру.

ТОСКАНСКА ЧОРБА СА ПАЛЕНТОМ: Припрема је једноставна, а резултат – право мало гастрономско уживање

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 кашике маслиновог уља
  • 1 средњи црвени лук, ситно исецкан
  • 1 средња шаргарепа, ситно исецкана
  • 2-3 стабљике целера, ситно исецкане
  • 3 листа жалфије, уситњена
  • пола кг тосканског кеља, без стабљика, исецканог
  • 250 г сецканог парадајза (из конзерве)
  • 125 г парадајз-соса
  • 1 конзерва пасуља, оцеђеног
  • 700 мл бујона од поврћа
  • 120 г паленте
  • Со и бибер по укусу

Припрема:

У великој шерпи загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте црвени лук, шаргарепу и целер па динстајте уз повремено мешање, док не омекшају. Додајте уситњену жалфију и кратко пропржите, око 30 секунди, док не пусти арому. Умешајте исецкан кељ и посолите. Кувајте док не почне да омекшава. Сипајте сецкани парадајз и пасирани парадајз-сос, затим додајте пасуљ. Промешајте.

Улијте бујон, сачекајте да проври, а затим смањите температуру и оставите да се лагано крчка 10 минута. Док мешате чорбу, постепено додајте паленту, непрестано мешајући како бисте спречили грудвице. Кувајте још 3-5 минута, док не добијете густу и кремасту конзистенцију. По укусу додајте још соли и бибера. Послужите топло, уз додатак маслиновог уља.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)

ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)

ВЕЛИКИ пожар избио је у петак рано ујутру на гасној мерно-регулационој станици Суџа у руској Курској области, кључној тачки за транзит руског гаса ка Европској унији, према извештајима руских медија.

21. 03. 2025. у 08:03

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЧАК ЈЕ И УКРАЈИНА ЗАПАЊЕНА: Хтели да на фронт пошаљу - њега!