ПИЛЕЋА САЛАТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И КУКУРУЗОМ: Пожелећете изнова и изнова да је спремате
Ако тражите салату која је истовремено освежавајућа, кремаста и пуна укуса, онда је ова салата прави избор. Било да је послужите као предјело или главно јело, ова салата ће сигурно бити омиљени додатак свакој трпези.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За салату:
- 500 г пилећег филеа (сировог)
- 3 кувана кромпира
- 1 црни лук
- 150 г топљеног сира
- 5 куваних јаја
- 1 конзерва кукуруза
- 250 г мајонеза
- Со и бибер по укусу
Маринада за пилећи филе:
- 1 литар воде
- 1 ловоров лист
- слатка млевена паприка, бибер
- 2 кашичице соли
- пола кашичице шећера
Маринада за лук:
- пола кашичице соли
- 1 кашика шећера
- 1 кашика сирћета
- Хладна вода
Припрема:
Ако волите богате и кремасте салате које су истовремено издашне и декоративне, ова слојевита пилећа салата биће пун погодак! Савршено се уклапа у свечане прилике, али и као специјалитет за породичне ручкове. Њен пуни укус долази од сочно маринираног пилећег меса, нежног кромпира, хрскавог лука и топљеног сира, све повезано лаганим слојевима мајонеза.
Маринирање и припрема меса: У шерпу сипати литар воде, додати ловоров лист, млевену паприку, бибер у зрну, со и шећер. Прокувати минут, па убацити пилећи филе. Кувати 2 минута од кључања, затим склонити са рингле и оставити месо у води 1 сат како би постало мекано и сочно. Након тога, рукама га раздвојити на влакна.
Маринирање лука: Црни лук исећи на бркове и ставити у чинију. Додати со, шећер и сирће, па прелити хладном водом. Све промешати и оставити да одстоји 10 минута, затим оцедити.
Састављање салате: На тањир нанети танки слој мајонеза. Кромпир изрендати на крупно и распоредити као први слој, зачинити сољу и бибером, па премазати мајонезом. Као други слој ставити влакнасти пилећи филе. Преко меса распоредити маринирани лук и премазати мајонезом. Скувати јаја, одвојити беланца и жуманца. Прво нарендати жуманца и додати слој мајонеза. Додати оцеђени кукуруз и поново премазати мајонезом. Топљени сир претходно ставити у замрзивач на 30 минута, затим га изрендати и нанети као следећи слој. Премазати мајонезом. На крају, нарендати беланца као завршни слој и обликовати ивице салате. Салату оставити у фрижидеру неколико сати пре служења како би се укуси лепо сјединили.
(stvarukusa)
Препоручујемо

АЗИЈСКА САЛАТА СА НУДЛАМА: Брза и невероватно укусна – савршена за сваки оброк
12. 03. 2025. у 11:00

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)