НА СТАРИНСКИ НАЧИН: Кромпир чорба, кремасти укус детињства
Ова чорба вратиће вас у безбрижне дане детињства, доносећи вољени мирис бакине кухиње и у ваш дом.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 1кашика уља
- 2 мање главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 35 г димљене меснате сланине
- 1 кромпир средње величине
- 1 мања шаргарепа
- 1 кашичица љуте туцане паприке
- 1 кашичица слатке туцане паприке
- 700 мл воде
- мешавина сувих зачина
- першун, мајчина душица и бибер по укусу
Припрема чорбе од кромпира
Упржите ситно сецкани црни лук и ченове белог лука исечене на листиће. Када лук постане стакласт додајте сланину сецкану на коцкице и пржите још неколико минута. Додајте кромпир и шаргарепу исечене на коцкице и пропржите још три минута. Зачините туцаном паприком, мешавином сувих зачина и бибером, промешајте и налијте са око 700 мл воде. Када је поврће кувано измешајте га ручним миксером и додајте ситно сецкане листиће першуна и мајчине душице. Уколико је потребно посолите и побиберите.
Препоручујемо

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак
10. 04. 2025. у 08:30

ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети
10. 04. 2025. у 13:00

ИТАЛИЈА НИКАД НИЈЕ БИЛА БЛИЖА: Шпагете карбонара, уживање у сваком залогају
12. 04. 2025. у 08:30

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ОБЈАВЉЕН СНИМАК УБИСТВА У МЕТРОУ ИЗ ДРУГОГ УГЛА: Видите ШТА су радили путници док је лепа Ирина издисала (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
МУЧНЕ сцене из САД.
10. 09. 2025. у 19:43
Коментари (0)