НА СТАРИНСКИ НАЧИН: Кромпир чорба, кремасти укус детињства

Новости онлине

13. 04. 2025. у 11:30

Ова чорба вратиће вас у безбрижне дане детињства, доносећи вољени мирис бакине кухиње и у ваш дом.

НА СТАРИНСКИ НАЧИН: Кромпир чорба, кремасти укус детињства

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 1кашика уља

- 2 мање главице црног лука

- 2 чена белог лука

- 35 г димљене меснате сланине

- 1 кромпир средње величине

- 1 мања шаргарепа

- 1 кашичица љуте туцане паприке

- 1 кашичица слатке туцане паприке

- 700 мл воде

- мешавина сувих зачина

- першун, мајчина душица и бибер по укусу

Припрема чорбе од кромпира

Упржите ситно сецкани црни лук и ченове белог лука исечене на листиће. Када лук постане стакласт додајте сланину сецкану на коцкице и пржите још неколико минута. Додајте кромпир и шаргарепу исечене на коцкице и пропржите још три минута. Зачините туцаном паприком, мешавином сувих зачина и бибером, промешајте и налијте са око 700 мл воде. Када је поврће кувано измешајте га ручним миксером и додајте ситно сецкане листиће першуна и мајчине душице. Уколико је потребно посолите и побиберите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРБИН ЗАТРЕСАО МРЕЖУ ПРОТИВНИКА: Тадић са два гола угасио Сивас и обрадовао Жозе Муриња (ВИДЕО)