ДОМАЋА ЧОРБА СА МЕСОМ, ПОВРЋЕМ И БУЛГУР ПШЕНИЦОМ: Рецепт за укус као из ресторана
Ова чорба је право јело „на кашику“ — топла, богата и заситна, са комадима сочне говедине, поврћем и булгуром који даје благу орашасту ноту и одличну текстуру. Идеална је за породични ручак или вечеру, нарочито кад је потребно нешто конкретно, али здраво.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг говедине (најбоље од плећке или врата, исецкане на коцке)
- 4–5 кромпира (средње величине, исечени на коцке)
- 130 г булгура
- 3 – 4 кашике биљног уља
- 1 главица црног лука (ситно сецкана)
- 1 велика шаргарепа (рендана или сецкана на колутове)
- 1 црвена паприка (исечена на тракице или коцке)
- 1–2 кашике парадајз пасте
- 1 кашичица зачина за супу
- 1 кашичица вишенаменског зачина
- Со и бибер по укусу
- Сецкана свежи мирођија по жељи
Припрема:
Ставите говедину у већу шерпу, налијте око 2,5–3 л воде и пусти да проври. Склоните пену, смањите ватру и кувајте поклопљено 1,5–2 сата док месо не омекша.
На уљу пропржите лук, шаргарепу и паприку док не омекшају. Додајте парадајз пасту и пржите још 1–2 минута да развије укус. Кад је месо мекано, додајте пропржено поврће у шерпу. Убаците кромпир и зачине па кувајте 10 минута. Додајте булгур и кувајте још 15–20 минута док све не омекша и чорба се лепо згусне. По жељи додајте свежу мирођију пред крај кувања.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗА И ЈЕДНОСТАВНА ПРИПРЕМА, А УКУС ФАНТАСТИЧАН: Бела рибља чорба (ВИДЕО)
19. 03. 2025. у 12:00

ДОМАЋА ЧОРБА ОД СРЕМУША: Савршен избор за лаган, здрав и хранљив оброк
18. 03. 2025. у 11:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Мирзу Делибашића жена оставила због алкохола, сина му родила Српкиња (ФОТО)
МИРЗА Делибашић, легендарни кошаркаш из Сарајева, био је много више од спортисте – био је симбол страсти, харизме и људскости.
12. 04. 2025. у 11:25
Коментари (0)