КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СЛАНИНОМ: Идеална за празничну трпезу
Пробајте ово кремасто савршенство, одушевиће вас.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Пилећи филе 2
- Сланина 4 кришке
- Мајонез 1 шоља
- Кисела павлака 1/2 шоље
- Сенф 1 кашика
- Лимунов сок 1 кашика
- Бели лук у праху 1 кашичица
- Со и бибер по укусу
- Целер 1 шоља
- Црвени лук 1/2 шоље
- Краставац 1/2 шоље
- Першун 1/2 шоље
- Пармезан 1/2 шоље
Припрема:
Пилеће филете скувајте у сланој води док не буду потпуно кувани, око 15-20 минута. Оставите их да се охладе, а затим их исеците на коцкице. У међувремену, испржите сланину у тигању док не постане хрскава. Оставите је да се охлади, а затим је исеците на комадиће. У великој посуди помешајте мајонез, киселу павлаку, сенф, лимунов сок, бели лук у праху, со и бибер. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Додајте сецкану пилетину, сланину, целер, црвени лук, краставац и першун у посуду са дресингом.
Лагано промешајте док се сви састојци не обложе дресингом. Ако користите, додајте рендани пармезан и поново промешајте. Покријте посуду и ставите салату у фрижидер на најмање 30 минута пре сервирања како би се укуси сјединили. Послужите кремасту салату са пилетином и сланином као главно јело или као прилог уз омиљени хлеб или крекере. Пријатно!
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)