ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА: Напуните тело добром енергијом и оправите га од јаке хране
Најукуснији потаж од тиквица је лаган и здрав оброк који ћете радо да припремате.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г тиквица
- 400 г кромпира
- 1 лук
- 2 шаргарепе
- 200 мл павлаке за кување
- 20 г путера
- 1 чен белог лука
- со и бибер по укусу
- 1 кашичица млевене слатке паприке
- свеже зачинско биље за декорацију
Припрема:
Како бисте направили овај потаж, прво припремите поврће. Нарежите лук на коцкице, нарендајте шаргарепу, исецкајте 1 чен белог лука. Тиквице и кромпир исеците на коцкице. У велику шерпу сипајте уље и ставите комад путера за арому и укус. На загрејано уље додати сецкани црни лук. Пржите 3-5 минута на средњој ватри. Повремено мешајте да не загори.
У лук додајте рендану шаргарепу. Промешајте и пржите још око минут. Затим додајте сецкани бели лук. Поново промешајте и пржите још 2 минута. У поврће додајте припремљене тиквице и ставите кромпир. Прелијте све водом, промешајте, посолите по укусу и поново мало промешајте.
Поклопите шерпу поклопцем и кувајте поврће 15 минута након што вода проври. Све поврће треба да буде потпуно кувано. Након тога га измиксирајте ручним блендером, док не постане глатко. Скините са рингле док блендирате. Сипајте затим 200 мл павлаке за кување.
Додајте 1 кашичицу млевене слатке паприке, зачините млевеним црним бибером и све измешајте. Када проври, мешајте да не загори па кувајте још око минут и скините са ватре. Исецкајте зачинско биље на ситно, сервирајте потаж и одозго поспите зачинским биљем.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ: Здрава и укусна, а крепи организам у трену, сипаћете тањир више
21. 04. 2025. у 10:00

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)