КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака
Припрема се лако, а одличног је укуса
Foto:Novosti
Састојци:
- 400 g пилетине (исечене на коцкице)
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 комадић ђумбира (величине ораха)
- 1 шаргарепа
Маслиново уље
- 3 шоље пилеће чорбе (готова супа или од коцке)
- 3 шоље кључале воде
- ½ шоље ситне тестенине
- 1 кашика брашна
- 2 жуманца
- 2 кашике лимуновог сока
- Мало хладне воде
- Со и бибер по укусу
Припрема
Пропржите ситно сецкан лук, бели лук и рендани ђумбир на маслиновом уљу. Додајте коцкице пилетине и исецкану шаргарепу, кратко пропржите. Улијте 3 шоље пилеће чорбе и 3 шоље кључале воде, посолите и побиберите, па кувајте 15-20 минута. Додајте тестенину и кувајте још 5-7 минута. Размутите брашно са мало хладне воде и додајте у чорбу да се згусне. У посебној чинији помешајте жуманца са лимуновим соком и мало хладне воде, па постепено додајте мало вреле чорбе и враћајте све у лонац, мешајте на лаганој ватри (не кувајте). Пробајте и по потреби дотерајте укус.
Пријатно!
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Изненађени смо коментарима Захарове на рачун Србије и председника Вучића
ДРЖАВНА секретарка у Министарству спољних послова (МСП) Републике Србије Невена Јовановић огласила се на друштвеној мрежи "X" поводом коментара портпарола Министарства спољних послова Русије Марије Захарове на рачун Србије и председника Републике Александра Вучића, истакавши да они као МСП изражавају изненађење поводом истих.
07. 11. 2025. у 14:04
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Хрват чистио бунар - због оног што је пронашао, моментално ЗВАО ПОЛИЦИЈУ
ПОЛИЦИЈСКА управа Пожешко-славонске жупаније у Хрватској имала је двоструку интервенцију у суботу, након што су грађани у два наврата пронашли већу количину експлозивних средстава.
09. 11. 2025. у 13:28
Коментари (0)